Osaaminen


Foodion.fi - silmänruokaa ja mielenravintoa 

Sisällöntuottaja, graafinen osaaja ja taidokas valokuvaaja 
Ansioluettelo CV 2019 - klikkaa linkkiä

Olen JP Korpi-Vartiainen  - kansainvälisessä kemian (Ahlstrom Glassfibre | J.M. Huber Engineered Materials) , paperikone- (Metso Paper Oy) ja rehuteollisuudessa (Suomen Rehu Oy) toiminut laatujohtamisen ja yritysviestinnän asiantuntija. Olen myös työskennellyt mm. SavoGrow'n (aik. Sisä-Savon seutuyhtymä) Suomen Punaisen Ristin, MVH:n (nyk. Destia), Kotkan ympäristökeskuksen ja Bureau Veritaksen palveluksessa.

Monipuolisen osaamiseni ja laajan kielitaitoni ohella parasta minussa on valokuvauksen, sosiaalisen median ja verkkoviestinnän osaamiseni. Olen toiminut esimies- ja asiantuntijatehtävissä mm. verkkolehden päätoimittajana, asiakaspalvelun tiiminvetäjänä sekä markkinointi- ja viestintäpäällikkönä.

Olen myös sujuvakynäinen sisällöntuottaja ja palkittu valokuvaaja.
Minulla on kyky kansantajuistaa tieteen ja asiantuntijajargonin koukeroita suurelle yleisölle.

Moni minut tunteva voi kertoa, että olen aktiivinen, oma-aloitteinen, sosiaalinen, empaattinen ja joustava työkaveri. Olen myös noheva verkostoija ja sujuvapuheinen kouluttaja. Minua kiinnostavat erityisesti kansainväliset tehtävät, joissa pääsen myös toteuttamaan visuaalisia taitojani.


JP Korpi-Vartiainen
Koulutus

Valmistuin Elintarviketieteen maisteriksi (ETM) Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta pääaineena elintarviketeknologia keväällä 1986. Viimeistelin yhteisöviestinnän aineopintoni (cum laude) Jyväskylän yliopistossa kesäkuussa 2013 arvosanalla kiitettävä. HuK-kandidaatintutkielmani aiheena oli Kuopion kaupunkimaine.Erityisosaamisalueeni 


Minulla on laaja useaan eri substanssialueeseen ja toimialaan liittyvä osaaminen ja pitkä työkokemus erityisesti teollisuuden asiantuntija- ja päällikkötehtävissä, mutta myös julkisen ja kolmannen sektorin palveluksessa. Minulla on myös maahanmuuttajaosaamista usealta vuodelta. Olen toiminut mm. elintarvike- ja rehuteollisuuden, teknologia- ja kemianteollisuuden parissa mm. elintarvikelainsäädäntöön, laatujohtamiseen, kansainväliseen asiakaspalveluun sekä kauppaan ja logistiikkaan, ympäristöterveydenhuoltoon sekä TQM-laatujohtamiseen liittyvissä tehtävissä. 


Oodi Oulujärvelle 2019 -konserttijuliste 

Viestinnän, markkinoinnin, valokuvauksen ja kouluttajaosaaminen

Haluan nostaa erityisesti asiakaspalvelun sekä sosiaalisen median, verkkojulkaisemisen, markkinointiviestinnän sekä valokuvauksen ja kuvankäsittelyn ajantasaiset tietoni ja taitoni. Yli 30 vuotta kestäneen työkokemukseni kautta minulla on myös vankka kansainvälinen osaaminen kouluttaja- ja asiantuntijatehtävissä. 

Minulta syntyvät laadukkaat julisteet ja esitteet valokuvineen erinomaisella hinta-/laatusuhteella.


Portfolioni löytyy täältä (pdf) || ja täältä (video)

Valokuviani löytyy mm. täältä (You can find my photos by clicking below):

VIESTINTÄ

Työhistoriaani mahtuu reilusti monipuolista markkinointi- ja yritysviestinnän kokemusta. Olen toiminut usean vuoden ajan mm. kansainvälisten tiimien esimiehenä sekä päätoimittajana lähiruokaa lobbaavassa verkkolehdessä, missä vastasin itsenäisesti lähes koko lehden suunnittelu- ja toteutusprosessista sisältöineen. Kuvatoimistossa tein uusasiakashankintaa, Vapon konserniviestinnässä toteutin useita yritysesittelyjä ja henkilöstölehden päätoimittajana kemianteollisuudessa tiedotin henkilöstölle laatustrategian jalkauttamisesta työssä. Lisäksi olen vastannut Islabin kuvapankin toteuttamisesta. Olen vapaa-ajallani toiminut 2013-14 menestyksekkään Kuopion kameraseuran puheenjohtajana (Vuoden kameraseura 2014 Suomessa). Tällä hetkellä toimin itsenäisenä viestintäkoordinaattorina Foodion.fi -nimisessä osuuskunnallisessa yrityksessä Kuopiossa. Muu yli 20 v. mittainen työkokemukseni sisältää asiantuntija- ja päällikkötehtäviä myös erilaisiin teknologioihin ja ravitsemukseen liittyvien yritysten ja koulutusorganisaatioiden piirissä. 

Yhteisöviestinnän aineopinnot suoritin Jyväskylän yliopistossa vuonna 2013 ja maisterintutkintoni Helsingin yliopistossa (ETM 1986). Tutkintojeni välissä olen vahvistanut viestinnän osaamistani mm. markkinointi- ja viestintäkoulutuksella sekä tiedottajapainotteisella IT-koulutuksella. Hallitsen viestinnän keinojen lisäksi välineet aina laitteista sovelluksiin. Toimin päivittäin facebookissa, osa verkostoistani on Linked Inissä ja seuraan myös twitteriä. Olen päivittänyt verkkosivustoja useilla verkko- ja blogialustoilla - kuten Bloggerilla, joten pystyn vaivattomasti omaksumaan myös uusia sisällönhallintajärjestelmiä. Hallitsen hyvin Officen toimisto-ohjelmat ja olen käyttänyt tuhansia tunteja kuvankäsittelyohjelmia, kuten Lightroomia ja Photoshopia. Olen tutustunut myös esitysohjelma Prezin perusteisiin. 

Asiakirjoittamiseen olen perehtynyt mm. tuottamalla Elintarvikevirastolle (nyk. Evira) sekä teknologia- ja kemianteollisuuden tarpeisiin useita raportteja. Kävin myös palkitun kirjailijan Irja Sinisalon Luovan kirjoittamisen kurssin Kotkassa 2000-luvun alkupuolella. 

Minulla on ajantasaista viestintä- ja maineosaamista (Jyväskylän yliopiston yhteisöviestinnän perus- ja aineopinnot HuK-tutkielma Jyväskylän yliopistossa kiitettävin arvosanoin 06/2013 kaupunkimaineesta).
Kielitaitoni

on laaja ja monipuolinen (FI - EN - SE - DE - ES sekä arabian ja venäjän alkeet). 

Valokuvausosaaminen

Minulla useiden kymmenien tuhansien valokuvien laaja kuva-arkisto: 

ks. esim. https://www.flickr.com/photos/62650637@N02/sets/ sekä https://www.flickr.com/photos/62650637@N02/albums/72157699420927534

Lukuisia kuviani on palkittu Suomen Kameraseurojen Liiton näyttelyissä sekä useissa kansallisissa valokuvauskilpailuissa. Koulutan myös yhteisöjä ja ryhmiä valokuvaukseen. 

Palautetta vetämistäni valokuvauskursseista: "Kurssi tuli minulle todella tarpeeseen! Olin tyytyväinen kurssin sisältöön: sain vastauksia asioihin, joita en edes osannut pukea kysymyksiksi. Minulle on ollut iso ongelma valokuvausharrastuksessani se, että olen niin jämähtänyt paikalleni; olen tottunut tekemään asiat tietyllä tavalla, enkä ole osannut lähteä kehittämään itseäni mihinkään suuntaan. Sain kurssilta hyviä neuvoja mm. valotuksen sekä liikkeen kuvaamisen suhteen. Niiden avulla aion nyt lähteä kokeilemaan jotain ihan uutta (hieman olen jo kokeillutkin soveltaa käytäntöön kurssilla oppimiani uusia asioita). 

Kurssilla minulle tuli selvemmäksi myös se, millaisia välinehankintoja kannattaisi tehdä. Olen ollut sen asian kanssa hyvin pahasti hukassa, sillä pienillä tuloilla ei valitettavasti ole mahdollista panostaa kuvausharrastukseen läheskään niin paljon kuin mieli tekisi... Olenkin nyt ollut pitkään tekemättä uusia hankintoja, sillä vaikka mieli on tehnyt ostaa vaikka mitä, niin en ole tiennyt mihin kannattaisi panostaa. Materiaalipaketti on hyvä & kattava. Mielestäni on todella tärkeää, että tämän kaltaiselta kurssilta saa mukaansa materiaalipaketin, sillä opetuksen seuraaminen helpottuu huomattavasti, kun ei tarvitse samaan aikaan kopioida kaikkea itse ylös. Etukäteen jo ajattelin, että kurssi tulee olemaan minulle hyödyllinen, mutta sain siitä irti vielä enemmän kuin olin toivonut. KIITOS!" -- Niina K. 


Ansioluetteloni CV-2019 löytyy täältä.

* * * Laadukas ja joustava palvelu on minulle kunnia-asia! ***